-->

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Νέο εκκλησιαστικό συμβούλιο 2013 - 2016




     Ο ερχομός του νέου έτους σήμανε και την ανανέωση των συμβουλίων εκκλησιαστικών επιτρόπων. Έτσι και στην ενορία μας τέσσερις άνθρωποι που αγαπούν την εκκλησία και προσφέρουν ανιδιοτελώς τους  εαυτούς τους σε αυτήν, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και καλούνται  να την διακονήσουν από αυτή την σημαντικότατη θέση.
   Ο επίτροπος είναι συνεργάτης του ιερέα, σαρξ εκ της σαρκός του ποιμνίου και για να μην χαρακτηρισθεί η περίοδος της επιτροπείας του αλυσιτελής χρειάζεται να ευαρεστήσει Θεό και ανθρώπους μέσα από τα έργα του. Αγάλλεται λοιπόν η ενορία του Αγίου Νικολάου από την Κυριακή προ των Θεοφανείων, την ημέρα δηλαδή κατά την οποία ανακοινώθησαν τα ονόματα των ατόμων που θα συγκροτήσουν το επιτροπικό συμβούλιο για τα επόμενα τρία χρόνια. Αγάλλεται διότι γνωρίζει το άμεμπτον, την εργατικότητα και το εκκλησιαστικό ήθος των ανδρών αυτών. Πιο συγκεκριμένα, οι τρείς εκ των τεσσάρων έχουν αποδείξει ότι είναι ικανοί για αυτό το διακόνημα, καθώς συμμετείχαν και στο προηγούμενο συμβούλιο.
     Ο λόγος για τους  κ. Αθανάσιο Μπαλογιάννη, πολύτροπο ναυτικό, ο οποίος αν και πρεσβύτερος τω χρόνῳ είναι σε όλους γνωστός για την νεανική του ικμάδα και εργατικότητα, τον κ.Νεκτάριο Μαλτέζο , Θεολόγο, διακρινόμενο για την ευγένεια, την σεμνότητα και την νηφαλιότητα  του, τον κ.Κωνσταντίνο Στρατηγό, ο οποίος ως νεότερος έχει την ικανότητα να διεκπεραιώνει ευκόλως τις ‘χειρονακτικές’ αρμοδιότητες των εκκλησιαστικών επιτρόπων.  Συγκινητικός ήταν ο ευχαριστήριος λόγος του Προέδρου του Εκκλησιαστικού συμβουλίου και προϊσταμένου του ι.Ναού,  π.Αμφιλοχίου , που  εξέφρασε το σύνολο των ενοριτών , για τον απερχόμενο και αξιαγάπητο κ. Αναστάσιο Μακαρατζή. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, ο κυρ-Τάσος υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης και  εκφράζοντας την άποψή του επί παντός επιστητού με σιγουριά, βοήθησε στην λήψη ορθών αποφάσεων.
   Όμως δεν είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος που τόσο πονά για την Εκκλησία να πάψει να εργάζεται για αυτήν, έτσι θα συνεχίσει να προσφέρει από την θέση του αναπληρωματικού μέλους καθώς ο ίδιος είναι δυσαναπλήρωτος. Του ευχόμαστε ως ναυτικός που ήταν να έχει καλές θάλασσες στον ωκεανό της ζωής και ο Άγιος Νικόλαος να στέκει οιακοστρόφος του.
     Τέλος ένας νέος φέρελπις επίτροπος ανέλαβε τα καθήκοντα του. Πρόκειται για τον Φυσικό και έντιμο οικογενειάρχη κ. Νικόλαο Πατιτάκη ο οποίος ολοπρόθυμα απεδέχθη την πρόσκληση και είμαστε πεπεισμένοι πως τα χαρίσματα που τον διέπουν θα καρποφορήσουν  κατά τη διάρκεια της επιτροπείας του προς όφελος  της εκκλησιαστικής μας κοινότητας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: