-->

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Η εορτή του ναού μας 6-12-2013


Με την δέουσα λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η μνήμη του προστάτου και εφόρου μας, Αγίου Νικολάου στην φέρουσα το όνομα και εκζητούσα την χάριν του ενορία μας. Την παραμονή της εορτής του Αγίου των θαλασσών ετελέσθη μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας συμμετεχούσης πλειάδος ιερέων της νήσου και σύμπαντος του ευλαβούς ποιμνίου, ενώ προ της απολύσεως μίλησε εμπνευσμένα ο προσφιλής μας π. Φιλόθεος Πετράκος σχετικά με τις αρετές και την βιωτή του Αγίου Νικολάου.
Αξίζει να σημειωθεί η ιδιαίτερη ευλογία που μας εδόθη με την προσκύνηση των σεπτών λειψάνων του Αγίου, τα οποία για τέσσερα συναπτά έτη μεταφέρονται  προς ευλογία της ενορίας μας  από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Αιγίνης. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τίμησαν τον ναό μας ιερουργώντας μαζί με τους εφημερίους μας οι π. Ιωάννης Βλάχος και π.Εμμανουήλ Πουλάκης. Ακολούθως σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή στους δρόμους και την παραλία της Αίγινας με την συμμετοχή μαθητών του δευτέρου δημοτικού σχολείου και πλήθους ιερέων.
Στο σημείο αυτό δεν μπορούμε να αποκρύψουμε τις από τα μύχια των ψυχών μας ευχαριστίες:
  •στην Φιλαρμονική του μουσικού συλλόγου «ΜΟΥΣΑ», η οποία με τις προσήκουσες στην περίσταση μελωδίες της ελάμπρυνε την λιτανευτική πομπή,
•στις αρχές του τόπου οι οποίες συνεπικούρησαν για την άρτια διεξαγωγή του συνόλου των εορταστικών εκδηλώσεων, καθώς και
•στους πιστούς που βοήθησαν παντοιοτρόπως στην προετοιμασία και εορτή του ναού ως ‘αγαπώντες την ευπρέπειαν του οίκου’ του Αγίου.

Είθε ο Άγιος επίσκοπος Μύρων της Λυκίας να παράσχει ‘εύδιους λιμένας’ στους ναυτικούς μας και να διδάσκει σε όλους εμάς τη πίστη, την πραότητα και την εγκράτεια, ώστε να μπορούμε να σεμνυνόμαστε για την πνευματική πρόοδο της ενορίας μας. ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: