-->

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Μουσική εκδήλωση από την πολυφωνική χορωδία Αίγινας- 22/12/2013





‘Σεμνή κατά πάντα η μουσική θεών εύρημα ούσα’

         Ο λαός του νησιού μας, φιλόμουσος και μη, είχε την ευκαιρία να κατανοήσει τα λόγια αυτά του Πλούταρχου ακούγοντας και παρακολουθώντας την πολυφωνική χορωδία Αίγινας κατά την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που έλαβε χώρα στο ναό μας τη Κυριακή 22 Δεκεμβρίου και ώρα 9:00. Καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα που περιελάμβανε ύμνους της εκκλησίας, παραδοσιακά κάλαντα της οικουμένης και έργα κλασσικών μουσικών της Δύσης όλα αποδοσμένα με το χαρακτηριστικό ύφος της πολλά υποσχόμενης αυτής χορωδίας, η μουσική αρμονία που μας προσέφερε, αποδείχθηκε ξέφωτο γαλήνης στην σκοτεινή καθημερινότητα.
        Πραγματικά εντυπωσιακοί ήταν οι καταξιωμένοι στο είδος τους σολίστες  Αλεξάνδρα Καπάνταη και Ηλίας Καπάνταης, οι οποίοι μας ταξίδεψαν με τις καλλικέλαδες ερμηνείες τους. Ενώ ο μουσικός διευθυντής κ. Γιάννης Βρυζάκης και ο κ. Γρηγόριος Αϊβαζόπουλος συνοδέυοντας στο πιάνο συνέβαλαν τα μέγιστα στο όντως άρτιο αποτέλεσμα της εκδήλωσης.
    Άλλωστε η αθρόα προσέλευση του κοινού δικαίωσε τους συντελεστές, οι οποίοι με την σειρά τους εισήγαγαν το κοινό στο πνεύμα των εορτών και ενσάρκωσαν τα λόγια του Πλούταρχου, καθώς θαυμάζοντας την χορωδία και τις μελωδίες της δεν θα μπορούσαμε παρά να αποδώσουμε αυτή την ομορφιά στο Θεό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: